База

Архитектурният план на сградата е съобразен със задължителните изисквания за осигуряване на простор, светлина и уют за ученици. С това, за съжаление малко училища могат да се похвалят. Всичките 30 класни стаи на четириетажната сграда са слънчеви просторни и.

През 2004 година в двора на училището засадихме юбилейното дърво „Растем заедно“. Единственият в комплекса плувен басейн е сбъдната мечта на всяко дете. В него те се учат не само да плуват, но и укрепват своето здраве, а някои лекуват и опорно-двигателния апарат.
Храмът на философските прозрения, на човешката мисъл, превърнала се в памет е училищната библиотека, рафтовете, на която побират над 8 900 тома художествена и научно-методическа литература. Отскоро те мирно съседстват с чудото на съвременните технологии-компютър с постоянен достъп до интернет.

В юбилейната 2004 година беше открит компютърен кабинет. Три модерни видеозали за учебна и извънкласна дейност все още са мечта за много други училища, но не и за нашето. В деня на откриването бе направен тържествен водосвет. А първият урок в нея бе проведен от доц. Милена Васева – преподавател в Софийския Университет. Тук можете да гледате филми и учебно-образователни програми с качество на DVD носители. А телевизорът с плосък екран ви гарантира наслада за окото по време на интерактивното пътешествие.

Към учебната 2022/2023 година училището разполага с модернизирана материална база.

Към натоящата уебна 2023/2024 година уилището продължава заложената от предходната учебна година моденизиране на материално-техниеската база.