Европейска нощ на учените в Бургас

Учениците от 7. и 9. клас на СУ „Константин Петканов“ днес, 30.09.2022 г. взеха участие в Европейската нощ на учените. Организатор на събитието беше Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в рамките на националния проект КТРИО. Събитието е ежегодна инициатива, която цели да доближи изследователите до широката общественост и да привлече младите хора към научна кариера. Всяка година на форума биват представени най-новите научни открития и влиянието, което имат върху ежедневието ни и за икономическото и регионално развитие.

В рамките на събитието бяха представени новите лаборатории за изследване на вода в Неорганичен корпус на университета, проведоха се демонстрации по приложна наука и „Непознатият планктон“.

Освен, че се докоснаха до приложната химия, младежите научиха интересни подробности за микросвета на планктона, разгледаха лабораториите в университета, запознаха се с най-новите тенденции в сферата на роботиката, а накрая изпробваха знанията си в специално подготвена викторина.

Участието ни в европейската нощ на учените в Бургас бе в партньорство с Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Go to Burgas, Международен младежки център – Бургас и Научен център „ПланетУм“.

 

 

Add your thoughts

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.