На 21 ноември се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

На 21 ноември се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Началото на инициативата е поставено през 1995 г. от Европейската федерация на жертвите от ПТП (FEVR). Много бързо добива глобална популярност и през 2005 г. е обявен с резолюция на ООН за Световен ден за възпоменание.
СУ „ Константин Петканов “ всяка година също се включва в инициативата. Тази година училището реши този ден да бъде отбелязан чрез провеждането на няколко мероприятия:
Състезание за бързо нареждане на пъзел с облика на едни от най-важните пътни знаци и беседи на теми: “Пресичай безопасно“; „Видове пътни знаци“ и „Карай внимателно“. Учениците от 6. А клас представиха пред третокласниците подготвени гатанки и стихотворения, свързани с пътните знаци и правилата за правилно пресичане.
В състезанието най-бърз бе отборът представител на 3. Б клас, с класен ръководител г-жа С. Чакърова, а в индивидуалната надпревара се отличи Петър Александров от 3. В клас, с класен ръководител г-жа З. Петкова.

Add your thoughts

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.