По повод Деня на химика, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас организира Фестивал на химията за деца и юноши, който се проведе в периода 9 – 11 май 2024 г

Учениците от СУ “Константин  Петканов“ с ръководители г-жа Албена Гарабедян, г-жа Моника Николова и г-жа Павлина Пиперова се включиха във фестивала в два от дните.

На 09.05 възпитаниците от 6-ти и 7-ми клас участваха в тържественото откриване, чуха беседи за: Развитието  и значимостта на химията, Замърсителите-заплаха за планетата Земя и Царството на кристалите, след което разделени на групи имаха възможност да проведат реални експерименти.

На 10.05 по-големите ученици от 8,9 и 10 клас   работиха в две от най-новите и съвременни лаборатории за анализ и мониторинг на въздуха и водите: Лаборатория за анализ на органични и неорганични замърсители в  околна среда – доц. д-р Л. Гонсалвеш, д-р Анифе Вели  и Лаборатория по анализ и моделиране на водни екосистеми, BLUE GROWTH COLLABs  гл. ас. д-р С. Недкова и ас. д-р Ст. Найденова

Благодарим за поканата и професионализма на ръководството и колектива на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Add your thoughts

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.