„За жълъди в гората, с природата в сърцата“

Ученици от трети и четвърти клас на СУ „Константин Петканов“ се включиха в образователната програма „За жълъди в гората, с природата в сърцата“- организирана от Сдружение „Зелена Странджа“.

Те направиха поход в гората в близост до село Изворище. Целта на екскурзията бе учениците да изследват отблизо природата, за да я обикнат и пазят.

По време на похода учениците научиха много интересни факти за гората и за растенията и животните в нея. Сблъскаха се с последствията, които нанасят и са нанесли горските пожари в района на село Изворище, дискутираха причините за най-страшното бедствие за горите и как могат да бъдат полезни в опазването им.

Организаторите съчетаха полезното с приятното за децата и им организираха състезателни игри с природни материали. По-големите ученици тестваха радиостанциите на водачите и играха ролята на горски рейнджъри.

През цялото време децата събираха горски съкровища – огромни шишарки, разноцветни есенни листа и жълъди от американски бор, които по-късно засяха в биоразградими саксии. Когато поникнат малките дръвчета и станат достатъчно силни, ще бъдат засадени в същата гора. Благодарим на „Зелена Странджа“ и председателя на сдружението Владимир Димитров за емоционалния ден! Чакаме с нетърпение пролетната ни среща!

Add your thoughts

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.