Страхотни емоции, знания и обич си подариха днес ученици и учители от бургаското СУ „Константин Петканов”. От сутринта в училището се провежда Ден на отворените врата по повод днешния Международен ден на учителя.

Денят в учебното заведение започна с интересно посрещане на преподавателите от техните ученици.

Децата, които са част от Ученическия съвет на „Константин Петканов”, изработиха поздравителни картички. Малчуганите изненадаха и зарадваха своите преподаватели за техния празник, като ги посрещнаха още на входа на училището с красивите подаръци.

Учениците бяха помислили и за бившите си преподаватели, които макар и не в реална среда, също усетиха емоцията на днешния празник, като получиха от пъстрите картички.

Част от учениците от СУ„Константин Петканов” в Меден рудник се срещнаха и с учителите от детските градини в района, за да покажат любовта и уважението към първите си преподаватели. За тях децата бяха подготвили благодарствени адреси, в които описаха уважението си спрямо грижите на работещите в забавачките.

Изненадите продължиха през целия ден, като най-атрактивни бяха часовете по изобразително изкуство и краезнание. Директорът на СУ „Константин Петканов” Даринка Колева и нейният бивш ученик, вече колега – учител по изобразително изкуство – Стоян Василев, обясниха подробно на второкласниците и им показаха техники при работа с акварел и рисуване на морско дъно.

Целта на интересния и поучителен урок бе децата да видят и усетят що е то екипна работа. Малчуганите бяха изключително активни по време на учебния час и показаха сериозни знания за топлите и студените цветове, как трябва да бъде оцветено морското дъно и как те биха нарисували живописния подводен свят.

Първи с готова рисунка бе Никола, а след него още десетина деца, които с гордост показаха пред всички своите рисунки.

Не по малко любознателен бе и урокът по краезнание, на тема солта. Той бе мултидисциплинарен между предметите Човек и природата, Български, Английски, История и изобразително изкуство.

Целта на презентацията бе да се покаже на децата, че и днес солта е най-скъпото нещо и процесът на добиване на сол.

Голяма чест за преподавателя по краезнание – Калин Добрев бе това, че по време на урока му гостуваха неговите любими учители, които са вече напуснали сферата на образованието и са в заслужена почивка. Пред тях той показа на какво са го научили и им благодари за вдъхновението да продължи тяхната мисия.

От СУ „Константин Петканов” са повече от горди, че към днешна дата в училището работят и се развиват петима преподаватели, които са бивши възпитаници. Всички те, заедно с останалите си колеги всеки ден имат възможността да показват знанията, които преди години са придобили те.

Цялото ръководство на училището е на мнение, че учителят е най-богатият човек на света. А най-малките вече черпят от опита на своите преподаватели, като искат след време и те да ги последват в света на знанията и преподаването.

„Всяка минута, всеки час, всеки ден ние даваме любов. Всеки миг и ние получаваме много любов!”, гордо заявиха директорът Иванова и нейните колеги.