Награждаване на изявени ученици от кмета на гр. Бургас

По традиция в навечерието на празника на Бургас – Никулден, най-добрите бургаски ученици бяха наградени за постигнатите значими успехи през годината в категориите „Изкуства“, „Математика и природни науки“ и „Хуманитарни науки“.

Кметът на Бургас Димитър Николов отличи всички ученици, носители на призови награди от национални и международни олимпиади, състезания и конкурси. Те са се класирали на първо място на национални или международни олимпиади, състезания и конкурси, проведени на територията на страната, и на I-во, ІІ-ро или ІІІ-то място на международни надпревари извън България.

Отличени с престижната награда от СУ „Константин Петканов“ гр. Бургас са Божидар Димитров Данев, Петър Симеонов Петров, Божидар Стоянов Николов и Вивиан Виденова Георгиева. Училището излъчи номинация на  Божидар Димитров Данев за „Ученик на годината”.

На събитието присъстваха председателят на Общинския съвет Михаил Хаджиянев, началникът на РУО Бургас Петя Петрова, зам.-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Михаил Ненов, проф. Милен Балтов – ректор на БСУ, доц. Димо Колибаров – директор на НХА Бургас, проф. Теодор Седларски – директор на бургаския филиал на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Станимир Баев – председател на постоянна комисия по образование към Общинския съвет, Константин Янков – председател на Синдиката на бургаските учители към КНСБ Бургас, Огнян Маринов – председател на Регионалния синдикат на образованието, директори на бургаски учебни заведения, учители и ученици.

….„вие носите авторитета на Бургас и ни правите горди и щастливи. Продължавайте в същия дух, защото има смисъл в усилията, които всеки ден полагате. Вашите успехи са празник за нас, за вашите училите и родители. Вашите успехи са празник за Бургас! Благодаря Ви!“, сподели от сцената кметът Димитър Николов, преди да връчи наградите на учениците.

Add your thoughts

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.