Празник в СУ „Константин Петканов“ за бъдещите първокласници

На Лазаровден СУ „Константин Петканов“ отвори врати за всички бъдещи първокласници и техните близки. Денят започна с характерните за празника танци на нашите лазарки. Директорът Ивайло Марков откри празника с усмивка, поздрави гостите и ги покани в реновираната актова зала. В нея г-н Марков представи бъдещите госпожи на първолаците- г-жа Р. Петрова,г-жа Р. Бахчеванова, г-жа Цв. Драганова, г-жа Д. Чолакова, г-жа Д. Атанасова. Родителите бяха запознати с обучението на своите деца и използването на план Б в организацията на учебния ден. Чрез него учениците се обучават в целодневна форма и имат един учител по български език и литература и друг по математика. По този начин няма пропуски, а учениците получават необходимото внимание върху двата основополагащи предмета.

След сериозната част бе време и за театър. Учениците от театралната школа на училището представиха постановката “ Царството на мъдростта и знанието“. Малчуганите разпознаваха любими герои от приказките- Снежанка, Буратино, Котаракът в чизми, Червената шапчица и още много други. Всеки един първолак успя да се докосне до любим герой и да получи подарък от тях.

От магичния свят на приказките гостите ни можеха да се разходят из коридор, пълен с ателиета и работилници – рисувай с мен, от нищо нещо, експерименти, авио-забава, големи мечти с малки роботи, математическо царство, букволандия, да играем зумба, оригами, светът на приказките с маски, мини куклен театър, великденска работилница, боди-арт, шах, „малък изследовател“, караоке, спортът е здраве, народни танци. Децата, които ще прекрачат за първи път училищния двор тази есен, получиха помощ от ученици на СУ „Константин Петканов“. Във всяка работилница имаше учители-помощници, както от начален, така и от прогимназиален и гимназиален етап. Денят завърши така, както и започна – с танци. Във фоайето на зданието имаше зумба. Малчугани с изрисувани лица, учители с широки усмивки и доволни ученици танцуваха на модерни, популярни парчета. Така завърши нашето „Училищно вълшебство“, което обещаваме да не е последно, защото в СУ „Константин Петканов“ учениците не само учат и се развиват, но и всеки ден имат „вълшебни часове.“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Add your thoughts

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.