Ученици от СУ „К. Петканов“ спечелиха първо място в еко-иновационен лагер за развитие на крайбрежната ивица на квартал Сарафово, гр.Бургас

Учениците от СУ „Константин Петканов“ – ученичките от гимназиалния етап на училището Ралица Иванова, Йоана Славова, Мария-Антоанета Чомакова и София Крикина, под ръководството на г-жа Н. Желязкова, демонстрираха забележителни умения и креативност, като спечелиха първо място в еко-иновационен лагер, посветен на развитието на устойчивото развитие на крайбрежната ивица в Сарафово. Лагерът, организиран от Джуниър Ачийвмънт България и Община Бургас, се проведе на 6 и 7 юни и предостави на участниците възможността да генерират екологични и устойчиви бизнес идеи.

Програмата беше изключително ангажираща и включваше разнообразни дейности. В първия ден учениците от различни училища в града се запознаха чрез опознавателни игри, след което сформираха екипи и получиха задачата да разработят бизнес идеи за развитието на крайбрежната улица в Сарафово. За да се потопят в атмосферата и да почерпят вдъхновение, те посетиха и самата улица. Денят завърши с разходка в екопарк „Вая“, където учениците имаха възможност да наблюдават богатото биоразнообразие на птици.

Вторият ден беше посветен на работа по екипните проекти. Учениците от СУ „Константин Петканов“ си сътрудничиха с ученици от Търговска гимназия и заедно разработиха проект, наречен „ECO JOY“. Проектът впечатли журито и им донесе заслуженото първо място.

Този успех е доказателство за ангажираността на нашите ученици към опазването на околната среда и устойчивото развитие на своя град. Чрез участието си в еко-иновационния лагер възпитаниците на СУ „Константин Петканов“ показаха, че имат потенциала да допринесат за превръщането на Бургас в още по-зелен и проспериращ град.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Add your thoughts

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.