131 години от рождението на акад. Константин Петканов – празничен концерт

Средно училище „Константин Петканов“ отбеляза 131 години от рождението на патрона си с концерт в реновираната актова зала на учебното заведение. Гости на събитието бяха проф. д-р Севдалина Турманова – председател на Общински съвет – Бургас, инж. Виолета Илиева – председател на Комисия  по образование и вероизповедания към Общински съвет – Бургас, Константин Петканов – внук на Константин Петканов, директори и заместник-директори на СУ „Йордан Йовков“, ДГ „Чайка“, ДГ „Морска звезда“, ДГ „Пинокио“, ОУ „Найден Геров“, СУ „Петко Росен“, ОУ „Елин Пелин“, ОУ „Христо Ботев“, кв. Победа, гр. Бургас, ЦПРЛ и други.

Концертът бе открит с рецитал, посветен на творчеството на Константин Петканов – писател, публицист и академик. Тържествената програма продължи с танц по мотиви на разказа „Нестинарка“ и под ритмите на  автентична странджанска  музика. Публиката се наслади  на изпълненията на талантливите ученици и учители, избрали изкуството за свой път. Събитието завърши с поздравително слово на директора Даринка Иванова и коледна песен за предстоящите празници.

В СУ „Константин Петканов“ беше открит и кът по краезнание с богата литература от творчеството на акад. Петканов. Особено въздействаща е и обновената библиотека с богат книжен фонд, съобразен с възрастовите потребности на учениците.

Още за патронния празник ТУК

Add your thoughts

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.