Във връзка с общинската програма по „Краезнание“ учениците от V и VI клас на СУ“ Константин Петканов“ и техните учители г-н К. Добрев, г-жа Н. Василева, г-жа С. Терзиева и г-жа Т. Тонева посетиха Историческия музей в град Бургас. В двора на музея учениците се докоснаха до първата по рода си в България експозиция на най-древните писмени системи в света като клинопис, египетски йероглифи, финикийско писмо и др.
С любезното съдействие на Иванка Делева, уредник в музея, разгледаха постоянната експозиция свързана с историята на града през Възрожденската епоха, откриването на първото българско училище и църква и модернизирането му в началото на XX век.
Също така бяха гости на открит урок по родолюбие, свързан със съдбите на българите от Източна Тракия след Балканските войни и установяването им в Бургас като бежанци. Посещението в Историческия музей беше ползотворно, учениците разгледаха експонатите с интерес, задаваха въпроси за произхода на историческите ценности и разбраха, защо е важно да познават своята история.
Вижте анализите и рекламите
Подсилване на публикация
Харесване

Коментар
Споделяне

Add your thoughts

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.